Дали сакате да исечете КТ плоча и ПВЦ?Како да изберете машина за сечење?

Во претходниот дел, разговаравме за тоа како да изберете КТ плоча и ПВЦ разумно врз основа на нашите сопствени потреби.Сега, ајде да разговараме за тоа како да избереме ефикасна машина за сечење врз основа на нашите сопствени материјали?

Прво, треба сеопфатно да ги земеме предвид димензиите, површината за сечење, точноста на сечењето, брзината на сечење, квалитетот на машината, услугата по продажбата и цената на машината за сечење врз основа на нашите реални потреби.

 

За горенаведените услови, моментално постои многу соодветна опрема за сечење - -PK4

5

PK4 е целосно автоматска дигитална машина за сечење, главно користена во индустријата за рекламирање, графика и пакување.

Па, зошто ја избираме оваа машина за сечење?

Големината на машината за сечење

Во моментов, постојат два модели на машина за избор на PK4. Површината на подот на PK41007 е L2890xW1400xH1200/L2150xW1400xH1200 (без плочка за продолжување на опсегот и штица) и површината на PK40912 е подот 00×H1200 (без продолжувач на опсегот табла и табла за празнење). Овие две машини имаат мал отпечаток и лесно се монтираат, поставуваат и преместуваат.

Областа за сечење

Ефективниот опсег на сечење на овие две машини е соодветно 1000 mm * 707 mm и 900 mm * 1200 mm. Може да се користи за повеќето апликации за рекламирање, графички и пакување, и може да се избере врз основа на реалните потреби.

Прецизност и максимална брзина на сечење

Прецизноста е еден од важните пионти на опремата за сечење.Во моментов, прецизноста на овие две машини е + 0,1 мм, а опремата за сечење со висока прецизност ќе одземе повеќе за заштеда на труд и заштеда на енергија на сечењето.Покрај тоа, брзината на сечење на опремата е 1,2 m/s, што значително ја зголемува ефикасноста на производството.

Функција и конфигурација

Функцијата и конфигурацијата на машината за сечење се исто така важни фактори при изборот. Алатката DK на машината за сечење PK4 е управувана од мотор со гласовна калем, што ја одразува неговата стабилност.Покрај тоа, постигна автоматска оптимизација на хранење листови, подобрувајќи ја ефикасноста и практичноста на хранење.Подржува вообичаени алатки за зголемена флексибилност.Компатибилен со iECHO CUT, KISSCUT, EOT и други алатки за сечење. Осцилирачкиот нож може да го исече најдебелиот материјал до 16 mm. Дополнително, опционалниот компјутер со екран на допир може лесно да се ракува.

Обезбедување квалитет и услуга по продажбата

IECHO има глобална пост-продажна мрежа со преку 90 професионални дистрибутери и има силен тим по продажбата, кој обезбедува онлајн услуги на 7/24 преку телефон, е-пошта, онлајн разговор и други средства.Покрај тоа, може да се обезбеди и инсталација на локацијата.Ако имате какви било прашања, можете да го контактирате онлајн инженерот во секое време.

4

Дали сакате да исечете КТ плоча и ПВЦ?Горенаведеното е нашата сеопфатна споредба за тоа како да се избере рентабилна опрема за сечење за референца.За повеќе детали, ве молиме следете не!

 


Време на објавување: 21.09.2023
  • Фејсбук
  • линкедин
  • твитер
  • youtube
  • инстаграм

Претплатете се на нашиот билтен

испрати информации