Zbuloni materialet e shkumës: gamën e gjerë të aplikimit, avantazhet e dukshme dhe perspektivat e pakufizuara të industrisë

Me zhvillimin e teknologjisë, aplikimi i materialeve me shkumë po përdoret gjithnjë e më shumë.Pavarësisht nëse janë furnizime shtëpiake, materiale ndërtimi ose produkte elektronike, ne mund të shohim materialet shkumuese.Pra, cilat janë materialet shkumuese?Cilat janë parimet specifike?Cili është qëllimi dhe përparësia e tij aktuale e aplikimit?

Llojet dhe parimet e materialeve shkumuese

  1. Shkumë plastike: Ky është materiali më i zakonshëm i shkumës.Me ngrohje dhe presion, gazi brenda plastikës zgjerohet dhe formon një strukturë të vogël flluskë.Ky material ka karakteristikat e cilësisë së dritës, izolimit të zërit dhe izolimit.
  2. Gome me shkumë: Goma me shkumë ndan lagështinë dhe ajrin në materialin e gomës, dhe më pas riorganizohet për të formuar një strukturë poroze.Ky material ka karakteristikat e elasticitetit, thithjes së goditjeve dhe izolimit.

 

Shtrirja e aplikimit dhe përparësia e materialeve shkumuese

  1. Arredimi i shtëpisë: Jastëkët e mobiljeve, dyshekët, dyshekët e ushqimit, pantoflat, etj., të bëra nga materiale shkumë, kanë avantazhet e butësisë, komoditetit dhe izolimit.
  2. Fusha e Ndërtimit: Paneli akustik EVA përdoret për izolimin e mureve dhe çatisë së ndërtimit për të reduktuar konsumin e energjisë.
  3. Paketimi elektronik i produktit: Materialet e ambalazhimit të bëra nga shkuma kanë avantazhet e tamponit, rezistent ndaj goditjeve, mbrojtjes së mjedisit, etj., dhe janë të përshtatshme për mbrojtjen e produkteve elektronike.

5-1

Diagrami i aplikimit të tabanit të gomës EVA

1-1

Aplikimi i murit me panel akustik

4-1

Aplikacionet e paketimit

Perspektivat e industrisë

Me përmirësimin e ndërgjegjësimit mjedisor dhe ndërtesave të gjelbra, perspektivat e tregut të materialeve shkumë janë të gjera.Në të ardhmen, materialet shkumëzuese do të aplikohen në më shumë fusha, si automobila, hapësirë ​​ajrore, pajisje mjekësore, etj. Njëkohësisht, kërkimi dhe zhvillimi i materialeve të reja shkumë do të sjellë gjithashtu mundësi të reja në industri.

Si një material shumë funksional dhe miqësor ndaj mjedisit, materialet shkumuese kanë perspektiva të gjera aplikimi dhe potencial të madh zhvillimi.Kuptimi i llojeve dhe parimeve të materialeve shkumuese dhe zotërimi i fushës dhe avantazheve të aplikimit të tij do të na ndihmojë ta përdorim më mirë këtë material të ri për t'i sjellë më shumë komoditet dhe vlerë jetës dhe karrierës sonë.

 

Aplikimi prerës

2-1

Sistemi i prerjes dixhitale me shpejtësi të lartë IECHO BK4

3-1

IECHO TK4S Sistemi i prerjes me format të madh


Koha e postimit: Jan-19-2024
  • facebook
  • linkedin
  • Cicëroj
  • YouTube
  • instagram

Regjistrohu në buletinin tonë

dërgoni informacion