Што знаете за сечењето на налепницата Magnetic?

Магнетните налепници се широко користени во секојдневниот живот.Меѓутоа, при сечење на магнетна налепница, може да се појават некои проблеми.Оваа статија ќе ги разгледа овие прашања и ќе даде соодветни препораки за машини за сечење и алатки за сечење.

 

Проблеми кои се среќаваат во процесот на сечење

1. Неточно сечење: Материјалот на магнетната налепница е релативно мек и лесно се деформира од надворешни сили.Затоа, ако методот на сечење е несоодветен или машината за сечење не е доволно прецизна, тоа може да доведе до нерамни или искривени рабови на сечење.

2. Носење на алатот: За сечење магнетна налепница, обично се потребни специјализирани алатки.Ако е избрана или неправилно се користи, алатот може брзо да се истроши, што ќе влијае на квалитетот на сечењето.

3. Откачување на магнетна налепница: Поради магнетната природа на магнетните налепници, несоодветното ракување за време на процесот на сечење може да предизвика откачување на магнетната налепница, што влијае на ефикасноста на производот.

2-1

Како да изберете машини за сечење и алати за сечење

1. Машина за сечење: За сечење магнетна налепница, може да се избере IECHO TK4S.Машината е лесна за ракување, со висока прецизност и ефикасност.Треба да се изберат повеќе алатки за сечење и може да се постигне автоматски нож, да се контролира силата на сечењето и да се намали материјалната штета.

2. Алатки за сечење: Изберете ја соодветната алатка врз основа на материјалот и големината на магнетната налепница. Обично, ние користиме EOT за да го постигнеме сечењето.Во меѓувреме, одржувањето на острината на алатот за сечење е исто така клучот за подобрување на квалитетот на сечењето.

3. Одржување на алатот: За да се избегне абење на алатот, алатите треба редовно да се одржуваат и заоструваат.Изберете соодветен метод на мелење заснован на материјалот и употребата на алатот за сечење за да ги обезбедите неговите перформанси на сечење.

4. Мерки на претпазливост при работа: За време на процесот на сечење, проверете дали магнетот е безбедно фиксиран за да избегнете откачување или деформација предизвикани од неправилно работење.Во исто време, силата и брзината на сечењето треба да бидат разумно контролирани за да се обезбеди точност и ефикасност на сечењето.

3-1


Време на објавување: 29 јануари 2024 година
  • Фејсбук
  • линкедин
  • твитер
  • youtube
  • инстаграм

Претплатете се на нашиот билтен

испрати информации